fbpx
X

Mimul Eduard Cernat, despre hobby-ul numit carieră: „Aducem emoții prin replici mute”

Mimul Eduard Cernat, despre hobby-ul numit carieră: „Aducem emoții prin replici mute”

Mimul Eduard Cernat, despre hobby-ul numit carieră: „Aducem emoții prin replici mute”

„Sunt doar un mim” sau „mim la petrecerea ta anonim” — astfel se caracterizează Eduard Cernat, artistul înnăscut și omul pentru care spectatorul este rege. Chiar din anul doi de facultate încântă spectatorii pe scene improvizate. Mimicile, gesturile și buna dispoziție sunt principalele ingrediente din pantomima lui Eduard.

Într-un domeniu cum este cel teatral, e greu spre imposibil să mai aduci inovație, să faci ceva ce nu s-a mai făcut. Eduard Cernat a reușit, prin spectacolul său, să de-a viață mimicilor feței așa cum nu ne-am fi gândit vreodată că se poate. Costum special, machiaj definit spre clovn, fără vorbe, doar gest și bună dispoziție – un mim poate chiar mai mult de atât.

„Pantomima mea este o tăcere plină de energie!”, spune Eduard și își continuă fiecare gând cu altele câteva, doar că exprimate prin limbajul feței și al corpului.

19225735_969652426510450_9127289544567095808_n

Eduard e actorul care a crescut cu un profund respect față de actul artistic, față de scenă, de cei nevăzuți din spatele ei și față de spectator. Tot ceea ce oferă oamenilor se codifică într-un stil de artă, în simboluri, în sugestii şi mişcări. De când și-a pus în valoare hobby-ul, tânărul actor vrea să demonstreze că după zeci de ani în care arta mimului a fost pe cale de dispariție, acum ea poate fi reînsuflețită. De toate se ocupă singuri, fără a apela la ajutoare: de la make-up și până la scenariile evenimentelor la care participă.

„A fost o pasiune care cumva m-a menținut pe linia de plutire, m-a ținut în țară, m-a ținut în domeniu… Mai curând e un hobby, nu tocmai carieră. Eu nu am plecat de la meserie, eu doar i-am dat mai mult zâmbet. Când faci ceea ce-ți place te motivează, te face mai fericit… altfel riști ceea ce riscă foarte mulți actori – să nu mai fii”, mărturisește mimul pentru EA.md.

page2

„Nu utilizăm cuvântul, dar reuşim să spunem foarte multe prin gesturi. Depunem toată pasiunea pentru a transpune până în cel mai mic detaliu imaginaţia noastră. Participăm la momente speciale – de la cereri în căsătorie, până la cele mai selecte evenimente private. Nu ne veţi auzi! Gesturile noastre vor spune însă cât o mie de cuvinte şi vom trezi cele mai mari emoţii”, spune Eduard despre activitatea Mim.md.

Lucrează cu o echipă tânără de actori profesioniști care depăşesc condiţia mimului la fiecare eveniment la care participă, la fel ca şi statuile vivante care sunt adevărate fenomene artistice. Creează un spectacol fascinant la orice eveniment: zile de naştere, expoziţii, ceremonii şi impresionează chiar și pe cel mai pretenţios public. Statuietele vivante sunt cele care surprind foarte mult și în cel mai neașteptat  moment acestea pot învia şi interacţionează cu invitaţii pentru a degaja atmosfera.

17800140_1861594754109127_1467957133675318724_n

Specific pentru stilul echipei de „Mimi”este și Lady Fourchette. Aceasta este o modalitate surprinzătoare de a întâmpina invitaţii  şi de a anima atmosfera la petrecere. O domnișoară bine machiată stă nemișcată ceva timp, iar  când se apropie cineva, ea face mișcări instantanee, încât invitatul se poate speria ușor și devine amuzant.

IMG_7861

Dependent de adrenalina spectatorilor

Eduard Cernat se caracterizează drept o persoană jovială – un om vesel care se bucură de existență și căruia îi place să își trăiască viața intens. Fiind dependent de adrenalina spectatorilor, Eduard recunoaște că îi place uneori să forțeze nițel limitele, să fie pe muchie de cuțit.

„Teatrul este o meserie foarte frumoasă, dar care nu se face în oglindă, pe care nu trebuie să o faci pentru tine, ci pentru oameni, pentru public, ei fiind cei mai importanți de fapt – pentru ei trebuie să joci. Dacă spectatorul sau trecătorul pleacă de la tine cu zâmbetul pe față, atunci un mim este împlinit”, spune Eduard.

wh

14446148_1295094347189872_8919770240951349927_nSursa: http://ea.md/mimul-eduard-cernat-despre-hobby-ul-numit-cariera-aducem-emotii-prin-replici-mute/

No Comments

Post A Comment